Над 30 работодатели от Черноморието търсеха персонал на туристическа борса в Добрич, организирана от Бюрото по труда. В бранша има дефицит на квалифицирани кадри с руски и немски език.

Най-много свободни места беше обявила "Албена" АД, където набират хора за 400 свободни позиции. Заплатите в курорта са от 380 лв. за камериерка до 450 лв. плюс още 50 лв. за администратори.

50 души търсеха от "Хермес тур" ООД - Златни пясъци. Фирмата предлага храна, облекло и транспорт, а заплатите са от 400 лв. до 700 лв., съобщи вестник "Стандарт".

Хората, които си търсеха работа, бяха разочаровани, че предлаганите заплати са на ниво от миналата година, като мъж заяви, че е получил оферта за готвач на Златни пясъци за 600 лв. на месец. Това е малко, защото работното време е от 5 ч сутринта до 0.30 ч след полунощ, допълни той.

30 спасители набираше БЧК-Добрич, където дават заплата от 650 лв. На щанд на Агенцията по заетостта набираха хора до 29 години за работа в Германия. Мераклиите минаваха интервю за познания по немски език.