Приходите на най-голямата интернет-търсачка в света Google са възлезли на 14 милиарда долара през първото тримесечие, което отговори на средните очаквания на анализаторите.

Нетната печалба за тримесечието е била в размер на 3.9 млрд. долара, или 11.58 долара на акция, което превиши средните очаквания на анализаторите.

Акциите на компанията поскъпнаха с 3% по време на извънборсовата търговия вчера след затварянето на пазара, но впоследствие върнаха част от спечеленото.

Средната цена на рекламите тип „плащане на клик“ се е понижила с 4% на годишна база и това е съществен проблем за компанията.Това е шестото поредно тримесечие на понижение.

В същото време броят на платените кликове се е повишил с 3% на годишна база.

По време на пресконференцията изпълнителният директор на компанията Лари Пейдж заяви, че повечето компании се съсредоточват върху това, което правят, и рядко се отклоняват от основната си дейност.

Google според Пейдж е компанията, която иска да прави неща, които „никоя друга компания не е достатъчно луда да опита“.

Той също така отдели време на някои технологични новости, които се очакват да дойдат от Motorola, включващи по-дълъг живот на батериите и екран, който не се изключва, когато телефонът бъде изтърван.

„Виждайки предстоящите продукти от Motorola съм доста ентусиазиран“, допълва Пейдж.

Финансовият директор на компанията Патрик Пичет обаче очаква резултати на мобилното подразделение на компанията да са още доста волатилни за сравнително дълъг период от време.