На пазара на труд в света, колкото и да е свит, се предлагат и интересни и доходоносни работни места, които не изискват никакво образование. Кои са най – любопитните и необикновени професии в света, за които в момента се търсят служители, нека видим:

Вкусни

За истински лакомници, а и за хора, които просто се интересуват от приготвянето на храна, се предлагат такива позиции като човек, който да маже франзела с мармалад, шоколадов консултант, дегустатор на бира и бонбони и това не е всичко.

В Калифорния например се търси човек, който да изучи процеса на приготвяне на вино, да го дегустира и от време на време да води бележки в блог за напитката. Заплащането е 10 000 долара на месец.

Душевни

Освен отдавна навлезлите обяви за „мъж, жена, баба или дядо“ на час, в последно време се търсят и приятели под наем, които да изслушват, кимат одобрително или просто да прекарат известно време с клиента. Тази услуга се появи първо в Германия, но постепенно доби популярност и други страни.

А в Япония можете да си намерите работа като „вежлив роднина“ със задължения да посетите сватба и да заместите роднина, който не се вписва в обстановката заради проклетия си характер.

В САЩ се търсят „съпруги под наем“. Техните задължения са да приготвят закуска сутрин и да „пилят“ нервите на клиента вечер.

Черешката на тортата е това предложение: американска рекламна агенция наема мъж за снимки в рекламен клип. Заплащането на единствения работен ден е 150 000 долара, срещу което той ще трябва да целуне няколко топмодела. Основното изискване към специалиста по целувките е да харесва топмодели и да има професионален опит с целувките най-малко една година. Кандидатът може да мине и вътрешно обучение в компанията.

Райски

Работата на райски остров обикновено се радва на голямо търсене. През тази година англичанина Соутъл Бел успя да се пребори за „най-добрата работа в света“, състояща се в това да се засели на о. Хамилтън в Австралия, да се наслаждава на плуване и разходки по живописни места и да перчели по 110 000 долара за това.

Но не търгувайте, в Петербург се предлага място за „офисен лентяй“. Той ще трябва да яде, спи, чете книги, защото мениджърите са на мнение, че това ще създаде домашна работна атмосфера. Изисква се способност за здрав сън, добър апетит и позитивна настройка за подобна професия.