През 1982 г. Apple е само на шест години, а 28-годишният Стив Джобс е неин съосновател и президент. Дори и тогава, компанията се стреми да осигури качеството на своите продукти и да наеме най-добрите компании за разработване на проектни концепции, съобщава cnet.

Един такъв партньор е фирмата Frogdesign. Неин основател е немският дизайнер Хартмут Еслингер (Harmut Esslinger). По това време, Apple не е в най-добрите си времена и активно се бори за пазарен дял на конкурентите си - IBM, Xerox, Sony..

Еслингер, който през 70-те години е работил със Sony, от началото на 80-те започва да се интересува от Apple. По време на сътрудничеството на двете компании, Apple е променила статута си от местна марка в Силициевата долина до корпорация от световен мащаб.

Важна роля в това изиграва Хартмут Еслингер,на когото Стив Джобс предлага една проста концепция за снежнобял дизайн.

Така е създаден първият Macintosh, който царува на пазара 1984-1990, до излитането на Стив Джобс от Apple. С него се отдалечи и Хартмут Еслингер, който започва да работи с NeXT.

Как изглеждат прототипите на компанията през 80-те, нека видим:

Apple Snow White 3 «Macphone», 1984

Той може да се нарече първият прототип на iPhone, макар и с много условности. Резултатът е смесица от телефон и таблет, който преди 30 години би могъл да предизвика много шум.

Apple Snow White 1 Tablet Mac, 1982

Проектът е вдъхновен от работата на Смит Ричардсън за Xerox. Задачата беше да се създаде една посока на дизайн за цялата линия от продукти Apple. Избраната стратегия е наречена « Snow White.

Apple Snow White 1 Sony Style, 1982

Тази концепция за персонален компютър, показва как щеше да изглежда той, ако беше направен от компанията Sony, която по това време е лидер на лаконичния и страхотен дизайн.

Apple Snow White 2 Americana, 1982

Тази концепция е опит да се съчетаят високите технологии и класическите, познати на американския потребител "аеродинамични" форми на продукта

Apple Baby Mac, 1985

Революционна концепция за времето си.

Apple IIC, 1983

Apple Snow White «Macintosh Studies», 1982

Apple Snow White 1 «Lisa Workstation», 1982

Apple Snow White 2 «Macbook», 1982

Apple Snow White 2 "« Flat Screen Workstation », 1982