Локализиран е пожарът в местността Зайчева поляна в Стара Загора. Мобилизирани са всички екипи на пожарната в града. В акцията се включиха военни и хора от общината.

Областният управител на Стара Загора Живка Аладжова съобщи за БНТ, че още снощи пожарът е бил локализиран. Обхванал е близо 500 дка площ, от които 200 дка смесена гора.

В гасенето са взели участие близо 30 пожарникари, доброволци, 40 военнослужещи от II механизирана бригада на Сухопътните войски, техника на армията и 7 пожарни автомобила. Тази сутрин ще се извърши оглед и доизгасяване.

Овладян е и големият пожар, който бушуваше край Харманли. Огънят обхвана около 500 декара гора. Гасенето беше силно затруднено заради трудно достъпния терен.

Късно снощи огънят беше локализиран, но продължи да гори през цялата нощ. Това наложи на мястото на пожара между Харманли и село Рогозиново да останат да дежурят огнеборци, служители на община Харманли.

Пожарът пламна вчера следобед и бързо обхвана 500 дка борова гора. На място бяха съсредоточени всички налични сили на хасковската пожарна, горско стопанство и доброволци.

Предполага се, че причина за пожара е човешка небрежност, тъй като пламъците са тръгнали от шосето между Харманли и село Рогозиново и вероятно е предизвикан от незагасена цигара.

Освен иглолистната гораq е изгорял и 50 дка лозов масив. Въпреки че засега пожарът е локализиран, на място остават да дежурят огнеборци и служители на горското стопанствио в Харманли.