Експертите по кариерно развитие Лин Тейлър, Дейвид Шиндлер, Майкъл Кер, Анита Атридж, Александра Левит и Майкъл Удуърд дават няколко съвета за списание „Форбс“ за това как трябва да започнем работния си ден:

Яжте стабилна закуска

Това ще ви кажат и всички диетолози. Закуската е много важно хранене. Ако пристигнете в офиса гладни, това ще ви разсейва до момента, в който можете да излезете за обедна почивка, а това си е половината работен ден.

Пристигнете в офиса навреме

Това изглежда очевидно, но трябва да го споменем, защото едно голямо закъснение може да ви развали цялата сутрин.

Освен това, ако пристигнете малко по-рано, ще имате време за кафе, кратък разговор с колегите и други глезотии, които ще ви предразположат за по-добра работа.

Не бъдете в лошо настроение

Каквито и грижи да имате, оставете ги вкъщи и не започвайте деня намръщени.

В никакъв случай не започвайте да се оплаквате от каквото и да било на колегите си рано сутрин. Не е нужно да разваляте и тяхното настроение.

Организирайте задачите за деня

В първия половин час е моментът да направите график и да подредите задачите си по важност. Това много ще ви помогне по-късно през деня.

Разменете няколко думи с колегите

Отделете няколко минути, за да поздравите всички. Надейте да влизате и да забивате поглед директно в бюрото си. Попитайте колегите, с които работите бюро до бюро, как са, ако е понеделник, задължително разменете няколко думи за това как е минал уикендът.

Не се разсейвайте с и-мейла си

Разбира се, че трябва да проверите и-мейла си, но сутрин отговорете само на най-важните писма. Ако няма нещо много важно, може и да не отговаряте изобщо – просто сканирайте кутията си, за да не изпуснете нищо спешно.

Преслушайте съобщенията си

Много хора, сядайки на компютъра, напълно забравят за телефона.

Може да пропуснете нещо важно на voicemail-а си.

Направете най-важните телефонни обаждания и и-мейли

Ако знаете, че днес трябва задължително да се свържете с някого, то направете го още сутринта. Освен това, ако се обадите или изпратите и-мейл рано сутрин, почти със сигурност ще получите отговор в рамките на същия работен ден.

Възползвайте се от чистотата на съзнанието

Мозъкът функционира най-чисто рано сутрин. По това време повечето хора са най-продуктивни и креативни. Възползвайте се от това.