Това са най-изгодните покупки през следващия месец:

Почивка на море

С началото на септември започва ниския сезон на морето. Много често времето е все още подходящо за почивка, а покрай традиционните празници и почивни дни в началото на месеца можете да се огледате за добри оферти.

Най-вероятно ще успеете да намерите оферти с между 40 и 60% по-изгодни, само в сравнение с две седмици по-рано.

Градинско обзавеждане

Големите търговски вериги правят финални разпродажби на подобен род стоки в усилията си да разчистят складовете. Това е последен шанс да се възползвате от значителни по размер отстъпки.

Покупка на автомобил

Кризата в автомобилния сектор в Европа и засилената конкуренция за продажби в условията на стагниращ пазар доведоха до значителни отстъпки за новите возила от водещите производители. Традиционно септември се свързва с представянето на нови модели, което автоматично означава отстъпки за старите непродадени коли.

Освен това традиционно в България се провежда технически панаир в Пловдив в края на септември, където могат да бъдат намерени отстъпки между 5 и 15% на почти всички продавани в страната ни автомобили.

Покупка на 32-инчов телевизор

Истерията с цифровизацията ще свърши през септември, което означава, че спекулативно повишените цени на моделите ще се нормализират, като в същото време големите търговски вериги ще се опитат да разчистят останалите си запаси. Така е напълно възможно да станем свидетели на отстъпки за този род масови телевизори през следващия месец.

Бяла техника

Новите модели на големи производители, като LG, Maytag и Whirlpool, също дебютират през септември, което прави този и следващия месец добри за покупка на едра бяла техника, когато старите модели са сериозно дисконтирани.

Нов смартфон

Септември ще е наситен с представянето на нови модели смартфони, като някои от най-чаканите са новият iPhone, както и фаблетът на Samsung – Note 3. Това, разбира се, означава сериозни отстъпки в рамките на между 20 и 30% на старите модели.

Дори и самото оповестяване на излизането на моделите на пазара ще доведе до спад в цените на предлаганите в момента смартфони, което означава, че лятното чакане може и да е към края си и покупката на телефон да е добра идея през септември.

Нов таблет

Нов рефреш през този месец се очаква да получи и популярният таблет на Apple - iPad mini, което означава сериозен дисконт не само за стария модел на компанията, но най-вероятно и за конкурентите й. Много е вероятно ъпдейт на своя таблет да направи и Amazon, което да понижи цената на Kindle Fire HD-таблета до 159 долара.

Големите HDTV-телевизори

На цени, близки до най-ниските в историята си, се търгуват и големите 3D-телевизори. Средните цени на 55-инчовите подобни телевизори са се понижили до втората си най-ниска цена за годината при ниво от 700 долара през август, което е една много приемлива цена.

Лаптопи

През изминалия месец станахме свидетели на най-ниските цени на 15-инчовите лаптопи с ядро Core i5, при ниво от 458 долара, или с 60 долара по-малко от най-добрите оферти от юли. Това е и най-ниската цена, достигана някога от този род устройства.

Едва ли ще станем свидетели на рязко поскъпване при този род продукти в началото на септември, което прави периода положителен за покупка на подобен род устройство.