На почивка сте, събуждате се сутрин и първата картина пред очите ви е поразителна: някои хотелски стаи не предлагат просто огромни прозорци, а и прекрасна гледка, и то директно от леглото ви. Какво по-удобно от това?

Лукс директно под звездите – и то в наистина голям град! Hotel AKA Central Park в Ню Йорк (САЩ) ви настанява на огромна тераса в пентхаус апартамент – комбинацията е безупречна. Който желае, може да гледа звездите с телескоп.

И тъй като става въпрос за истински лукс, терасата е голяма близо 100 квадратни метра и е снабдена с удобен кът за сядане и камина. Сега само не трябва да вали… Цената на нощувка е 2270 евро.

Tender 2 в белгийския Кнок е така нареченият поп-ъп хотел, който е на едно място само временно и после бива възстановяван на друго. Мобилната сграда обаче е доста луксозна и предлага спираща дъха гледка към Северно море – също и от леглото.

Освен личен иконом, джакузи и тераса, малкият, но луксозен хотел, разполага дори с частен плаж. Проблемът е единствено във взимането на решение на кое от всички красиви места искате да прекарате своята вечер. Добре де, може би и в цената: 800 евро на вечер.

Можете да отседнете и в A Room for London (Англия): грандиозният хотелски проект се намира на покрива на Queen Elizabeth Hall и прилича на кораб. Мини хотелът предлага прекрасна гледка към града и има място да настани само двама души.

Корабът се състои от горна и долна палуба и преди всичко е за хора на изкуството, особено писатели, които пишат за преживяванията си ежедневно. Ще бъде на разположение скоро: от 1.11. до 31.12.2013, а цената е 350 евро.

Събудете се и погледнете директно към един от най-впечатляващите паметници на културата: Machu Picchu Sanctuary Lodge (Перу). Това е единственият хотел, който се намира в такава близост до известните руини на инките.

От стаите гледката също е фантастична: прекрасният планински свят на Андите. В останалата част на хотела, включително и от двата ресторанта, също има чудесни гледки, а градината е особено красива! Цената, обаче, е по-скоро грозновата: цели 800 евро.

През май 2013 г. отвори врати изисканият хотел The St. Regis Mauritius Resort. Просторните стаи са луксозно обзаведени и предлагат футуристична гледка към Индийския океан и полуостров Ле Морн – а гледките се виждат директно от леглото.

И ако леглото ви не е достатъчно близо до морето, можете да се радвате на красивата гледка от шезлонга на частната ви тераса – или директно на плажа, от който ви делят само няколко стъпки. Какъв рай! За съжаление обаче, нощувката тук струва цели 450 евро.

В центъра на града се намира хотел Ramada Downtown Dubai – и този град определено има какво да покаже. А гостите могат да виждат гигантските сгради и фонтани през огромните си прозорци и прозрачен под през цялото време.

Вижда се и част от Бурж Калифа, най-високата кула в света. По наше мнение е доста по-впечатляващо да имаме гледка към тази сграда, вместо да живеем в нея. Дори и когато не можете да я видите в пълен размер от леглото си… Цена: 165 евро.

Хотелът, намиращ се най-високо в швейцарските Алпи, предлага наистина впечатляваща гледка от уютната спалня.

Разположен на Цермат, на 3100 метра надморска височина, хотелът предлага чудесни гледки към швейцарските Алпи – цели 29 върхове могат да се видят от там! Само от гледката можете да огладнеете, така че е добре, че на разположение има два ресторанта. Цената за нощувка е 308 евро.

Който погледне през този прозорец, ще усети смесица от очарование и страх. Гледката от Hilton Hotel Niagara (Канада) е към световноизвестния водопад, а невероятно близо до луксозния хотел водните маси се изливат в дълбочината.

Около 500 метра е височината на хотелската кула до Ниагарския водопад. Който иска да се наслади на луксозни удобства, може да се опита да резервира президентския апартамент на последния етаж, чиято цена единствено можем да гадаем… тъй като цените на нормалните стаи, и то без гаранция, че имат гледка към водопада, започват от 105 евро.