След като вчера призна, че е изгубил надпреварата сред кандидатите на демократическата партия за кмет на Ню Йорк, Антъни Уийнър се опита на бегом да се скрие от медиите в Манхатън, скачайки в черно SUV.

Репортерите го следват през цялата неприятна за него вечер, като в един период той дори спринтира през заведение на McDonald's, за да ги избегне.

Когато най-накрая го настигат, той овладява ситуация с привичната за него тактичност – като показва среден пръст на Шимон Прокупец , репортер от WNBC.

Журналистите не само виждат това, но неколцина от тях дори успяват да го заснемат. Снимката е на видео продуцента Кейт Роуз, която я пусна в Twitter.

Бившият конгресмен Уийнър беше принуден позорно да напусне политиката преди няколко години, след като стана ясно, че замесен в секс скандал и призна, че е изпращал свои неприлични снимки на жени, с които се запознавал онлайн.

След като се кандидатира за кмет на Ню Йорк, според социологическите проучвания Уийнър в определен период дори водеше сред кандидатите на Демократическата партия.

Преди няколко седмици обаче той отново бе замесен в скандал, след като стана ясно, че отново е пращал неприлични снимки в интернет, което на практика сложи край на надеждите му за победа.