Доларът наближава ключово ниво на подкрепа – долната граница на стесняващ се триъгълник. Традиционно този род технически фигури са лесно разпознаваеми от инвеститорите и са следвани от силни движения в една от двете посоки.

На този етап изглежда като че ли по-вероятно триъгълникът да бъде пробит нагоре, което пък, на фона на поевтиняващия долар спрямо йената, може да означава добра възможност за покупки на долари с близък стоп.

Като ниво, което би следвало да остане в сила, за да потвърди валидността на триъгълника, можем да приемем ключовата подкрепа при 96.80. Това ниво може да се използва като стоп и би следвало да ограничи поевтиняването на двойката.

При оставане на нивото в сила, което е на отстояние около 80 пипса от настоящите нива на търговия на двойката, може да се очаква поскъпване към горната граница на триъгълника при нива от около 99.60.

Истинското поскъпване ще стане реалност обаче при пробив на последното ниво, което ще означава по-нататъшно силно поскъпване с крайна цел проекция на най-широката част на триъгълника, посочена на графиката, което се явява при нива около 108.50.

Разбира се, преди да станем свидетели на пробив, можем да станем свидетели на още оттласвания на двойката от двете съпротивителни линии.

Промяна на очакванията за възходящ пробив на триъгълника и дори заемане на къси позиции може да се наложи при трайно понижение под 96.80, което да инициира по-нататъшни загуби.