Нищо друго не може да ви накарате да се откъснете от стресиращата работна седмица като полет с балон с нагорещен въздух над Атлантическия океан, нали?

Е, не всеки си представя реенето над океана като добър начин за разпускане, но основателите и шефовете на технологични компании доказват, че хората, които работят необикновени неща имат и необикновени хобита.

Ето ги и тях:

Филип Джеймс, съосновател на сайта за продажба на вина Lot18 е запален по екстремните спортове. През 2003 г. той изкачва връх Еверест, а в момента обикаля света с мотоциклет света, като пътешествието му ще продължи цяла година.

Кени Розенблат, главен изпълнителен директор на Arkadium, притежава ферма в Ню Йорк, където отглежда органични зеленчуци.

Тим Армстронг, главен изпълнителен директор на AOL, е почитател на спорта и и тренира отборите на децата си по футбол и лакрос.

Серийният предприемач Марк Кюбан е собственик на отбора от НБА Далас Маверикс (отборът спечели титлата през 2011 г.) и е един от водещите на предаването Shark Tank по ABC.

Боб Парсънс, главен изпълнителен директор на GoDaddy, получи доста критики в медиите заради своето хоби - лов на слонове.

Съоснователят на Cisco Systems Санди Лърнър обича рицарските двубой. Тя притежава копия, костюми и дори ферма във Вирджиния, където отглежда коне.

Главният изпълнителен директор на компанията за облачни технологии Box Арън Леви се запалва по фокусите като дете и дори се занимава професионално с това няколко години. Дори и днес той прави фокуси в офиса на компанията.

Главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос финансира строителството на огромен часовник за 10 000 години, който да напомня да сме скромни и колко кратък е нашият живот.

Скот Кон, създател на приложението за рисуване Doodle.ly, наскоро започва да пише и илюстрира детски книжки във основа на преживяванията си като млад баща.

Можете да надникнете в акаунта на Стив Уозняк във Foursquare, за да видите колко много обича компанията за електрически автомобили Tesla. Съоснователят на Apple се е регистрирал 351 пъти в станция за зареждане на електрически автомобили в Калифорния.

Лари Елисън от Oracle обожава своите огромни, скъпи яхти. Неговият екип спечели престижното състезания America's Cup през тази година.

Ник Ганджу, един от основателите на интернет сайта за търсене на лекари ZocDoc, обича да свири на китара в паркове и понякога го вземат за уличен музикант.

Целият живот на Ричард Брансън изглежда като поредица от екстремни хобита. Основателят на Virgin е излизал в Космоса, гмуркал се е на дълбоко и е първият човек прелетял над Атлантическия океан с балон с горещ въздух.