Изпълнената с много стрес работа определено може да окаже своето влияние върху разума и тялото на човек. Особено ако той управлява цяла компания.

Повечето CEO-та стават рано и са изпълнени със страст относно работата си, така че е напълно нормално да имат нужда от нещо, което да намалява стреса и да ги освобождава напълно от всички грижи, свързани с работата.

Тук на помощ идват хобитата. Тези допълнителни занимания варират от убиването на слонове до космически пътувания, но при всичките се търси тръпката, а някои от тях често са и опасни.

Вижте някои от любимите занимания на шефовете на компании:

Боб Парсънс ловува "проблемни" слонове

Главният изпълнителен директор на Go Daddy Боб Парсънс нямаше как да шокира обществото повече, след като публикува видео материал за това как убива слон в Зимбабве.

Документираният лов се предполага, че е проведен с цел намирането на три слона, които създавали проблеми на фермерите в района. Видеото показва как някой убива животното в тъмнината, след което местните се впускат, за да разчленят трупа за храна.

Парсънс нарича убитото животно "проблемен слон," а от PETA го заклеймяват като „най-долния главен изпълнителен директор на годината“.

Марк Закърбърг яде само неща, които е убил собственоръчно

На 4 май миналата година Закърбърг обяви на страницата си във Facebook: “Току що убих прасе и коза.”

Убийствата са част от проекта на Закърбърг за начина му на живот, според който тоя яде месото само на животни, които е убил лично, заявява CEO-то на Facebook пред списание Fortune.

Първата жертва на Закърбърг е бил омар, като убийството според младия милиардер, е било "емоционалнo".

Закърбърг получава съвети за новия си начин на живот от готвача от Силициевата долина Джеси Куул, който е присъствал, когато шефът на Facebook убива кокошка, прасе и коза.

"Той преряза гърлото на козата с нож, което е най-милия начин да го направиш," казва Куул.

Уилям Барън Хилтън лети с всякакви видове самолети

Уилям Барън Хилтън е съпредседател на Hilton Hotels и вероятно е по-известен с това, че е баща на Парис Хилтън. Той е луд по летенето. Хилтън разполага с огромно ранчо в Невада, където се отдава на страстта си. Там той управлява безмоторни самолети, хеликоптери и дори балони.

Хилтън казва пред Forbes, че любовта му към летенето се събужда докато е бил във Военноморските сили, а по-късно си изкарва и свидетелство за пилот.

Санди Лърнър обича да участва в рицарски турнири

Санди Лърнър от Cisco Systems се раздава напълно, когато става дума за рицарски турнири. Това е едно от любимите й хобита и тя има всичко от копия до облекла характерни за отделните исторически периоди.

Лърнър си купува ферма в Апървил, Вирджиния, където отглежда десетки коне само да тази цел.

Анил Амбани участва в маратони

Анил Амбани е четвъртият най-богат милиардер в Индия и председател на Reliance ADA Group. Той често тича за здраве по улиците на Мумбай преди изгрев слънце заедно с бодигардовете си. Амбани първо започва да тренира за Бостънския маратон, след като някой поставя под въпрос теглото му на конференция за инвеститори в Ню Йорк.

Сега Амбани е сериен участник в маратони.

Уилям Клей Форд има черен колан по таекуондо

Уилям К. Форд, е изпълнителен председател на Ford Motor и пра-пра внук на Хенри Форд. В рекламите на компанията той изглежда като доста внимателен и сърдечен човек. Внимавайте обаче да не го ядосате. Форд има черен колан по таекоуондо и може да чупи дъски с голи ръце.

Уорън Бъфет свири на укулеле

Вероятно познавате главния изпълнителен директор на Berkshire Hathaway Уорън Бъфет като един от най-богатите хора в света. По-малко известен факт обаче е, че той от десетилетия свири на укулеле.

Той е подарявал такива музикални инструменти и е изнасял уроци в детски клубове в Омаха, а дори укулелетата, до които се докосва стават известни. Бяло укулеле, подписано от Бъфет, беше продадено в eBay за 11 211.11 долара.

Гай Лалиберте си почива в космоса

Канадецът Гай Лалиберте, главен изпълнителен директор на Cirque du Soleil е известен с това, че ръководи най-добрия цирк в света и че играе професионално покер. Неговата страст обаче е Космосът.

Той е първият канадски турист в Космоса, извършвайки пътуването си през септември 2009 г.

Ричард Брансън чупи екстремни световни рекорди

Сър Ричард Брансън от Virgin Group обича да пътува по най-екстремните начини. Той е правил опити да чупи най-различни рекорди, в това число да обиколи без спиране света с балон (неуспешно).

Някои от успешните му опити включват прекосяване на Ламанша с автомобил амфибия (1 час и 40 мин) и ставайки първия човек, който прекосява отново Ламанша с балон.

Лари Елисън се състезава с огромни яхти

Главният изпълнителен директор на Oracle Corporation Лари Елисън се е женил и развеждал четири пъти, но бракът (и разводът) всъщност не е неговото хоби. Елисън е луд по състезанията с яхти.

Елисън се запознава с плаването с яхти през 60-те години в Калифорниояйския университет. Оттогава той е притежавал една от най-големите яхти в света и се е участвал в много състезания в това число и престижното America's Cup.

Джеф Тейлър кара водни ски

Джеф Тейлър, който оглавява Мonster.com, е наричан един от най-ексцентричните шефове в света. Може би, защото обича да се надпреварва в това отношение с милиардера Ричард Брансън.

Той е петкратен световен рекордьор за най-дълго каране на водни ски. Тейлър чупи рекорда, който преди това е принадлежал на Брансън, карайки 5.3 км.

Майк Зафировски участва в триатлона Ironman

Бившият главен изпълнителен директор на Motorola Майк Зафировски винаги иска да доказва издръжливостта си. Той успява да завърши триатлона Ironman (3.8 км плуване, 180 км. колоездене и 42 км бягане) с време 13 часа и 37 минути.

На следващия ден започва работа в Motorola.

Стани наш приятел във Фейсбук