Алкохолът е станал причина за 550 катастрофи само от началото на годината. При произшествията са загинали 11 души, а 320 са били ранени, съобщи bTV.

4 промила алкохол в кръвта е един от алкохолни рекорди на пътя, поставен у нас, от жител на Шумен. Само през октомври двама шофьори са хванати да карат с над 3 промила - в Перник и в Пловдивско. Близо 10 000 души са останали без шофьорска книжка, след като са били хванати пияни зад волана.

Най-безпардонният рекордьор по алкохол в кръвта е от Перник. Той отишъл пиян в местния КАТ, за да си смени книжката си, и е бил хванат с над 3 промила, посочва вестник "24 часа".

Шофьор от град Раковски също е карал пиян, но е бил и без книжка, а превозното средство, което управлявал, било...мотокар. Отчетените стойности според дрегера са 3.3. Мъжът е осъден по бързата процедура. От 10-те хиляди хванати, повече от половината са осъдени чрез бърз процес.

„В малките часове се наблюдават водачи, които си позволяват да управляват автомобили с големи количества алкохол в кръвта - над 2-3 промила. Това е много сериозна концентрация и водачът трудно би могъл да владее автомобила и себе си и е много опасен на пътя", казва Антон Антонов от „Пътна полиция".