Появата на iPhone имаше голям отзвук в технологичния свят и промени много неща.

Браузърът Safari даде на потребителите пълен достъп до интернет на телефон, The App Store създаде голям пазар за авторите на приложения.

Благодарение на iPhone се появиха нови услуги и течения в технологичната индустрия.

Вижте 9 от тях:

Тъч-скрийнът е вече задължителен

Преди iPhone смартфоните бяха с клавиатури и просто имаха по-стилен дизайн от другите телефони.

Моделът на Apple обаче въведе нов стандарт.

Мобилните версии

Повечето уебсайтове имат мобилни версии, лесни за използване от телефон. Това дължим на iPhone. Преди него сайтовете бяха бавни и неудобни за разглеждане.

Приложенията „Прочети по-късно“

Много удобно приложение е „прочети по-късно“. Така собствениците на смартфон могат да запазват линкове, които да прочетат след време.

App Store

Когато през 2008 година Apple отвори iPhone App Store това създаде един от най-големите пазари за продажба на софтуер в света. Това създаде хиляди работни места софтуерно разрабочтици. От App Store са свалени над 50 милиарда приложения.

iPad

Успехът на iPhone доведе и до появата на iPad.

Apple са работили над таблети с години преди да представят iPhone. Ако ранните iPhone- и нямаха успех най-вероятно компанията щеше да се върне на таблетите.

Приложението Newsstand

Apple's Newsstand е приложение, което сваля електронните версии на вестници и списания на вашия iPhone или iPad.

Повечето издания в света видяха в него начин да бъдат в крак с дигиталната мода.

Смартфоните на Samsung Galaxy

Особено първите модели. Макар новите модели на компанията да са по-различни, първоначално линията Galaxy S е създадена като отговор на iPhone и има много общи неща с модела на Apple.

Спекулацията с думата „иновации“ в медиите

Всеки път, когато Apple пуска нов продукт медиите злоупотребяват с думата „иновации“, която вече се асоциира с компанията.

Екранът на iPhone изпреварва с години конкурентните телфони по отношение на изобразяване на снимки и видео. Това е добре за ползващите Twitter и Facebook, каквито са в общи линии всички.

Много приложения и услуги днес нямаше да имат огромните приходи, които имат, ако не се беше появил iPhone, а от там и всички смартфони, които го последваха.