Изпитващият сериозни затруднения производител на смартфони BlackBerry се отказала от плановете за придобиване от страна на Fairfax Financial и е уволнила главния си изпълнителен директор Торстен Хайнс, информира канадското издание The Globe and Mail.

BlackBerry, чиито опити за възраждане чрез ребрандиране и предоставяне на нови услуги се оказаха неуспешни, ще опита да набере около 1 млрд. долара, според изданието. От Globe and Mail добавят, че компанията е гласувала за освобождаването на Хайнс, както и за заменянето на директорите й.

През септември BlackBerry принципно се съгласи да бъде придобита от канадската застрахователна компания Fairfax Financial срещу 9 долара на акция в сделка на обща стойност 4.7 млрд. долара.

От тогава редица други кандидат-купувачи отправиха алтернативни оферти за изпитващия затруднения производител на смартфони.

Първоначалните индикации са, че инвеститорите не одобряват този ход на BlackBerry. Акциите на компанията поевтиняват с близо 20% в предборсовата търговия до 6.33 долара за брой.