Парламентът прекрати депутатските пълномощия на заместник-председателя на Народното събрание Христо Бисеров. За решението гласуваха 138 народни представители, 10 бяха против, а 23 се въздържаха. Решението за прекратяване на пълномощията му беше прието без обсъждане.

В неделя от пресцентъра на ДПС съобщиха, че заместник-председателят на парламента и председател на правната комисия Христо Бисеров е поискал да напусне Народното събрание, както и партийните постове, които заема.

Парламентът избра Мариана Бояджиева за заместник-председател на Комисията по културата и медиите и Кирчо Карагьозов за член. И двамата са от квотата на Коалиция за България, съобщи БТА.

След неколкодневни спекулации стана ясно, че председателят на ДАНС е подал сигнал в Прокуратурата по отношение на Христо Бисеров. Сигналът е за финансови и данъчни престъпления, каза главният прокурор Сотир Цацаров.

"Получен е сигнал в прокуратурата по отношение на Христо Бисеров и до края на деня прокуратурата ще излезе с информация по случая. Сигналът е подаден от председателя на ДАНС вчера следобед", обясни главният прокурор, цитиран от Фокус.

На въпрос - дали го притеснява това, че ДАНС го е информирал, след като Христо Бисеров е подал оставка, Цацаров отговори: „Ако ДАНС ме беше информирала по-рано, или получила информация, която съдържа данни за престъпление, защото информацията все още се анализира в градска прокуратура, ще поискам имунитета на Христо Бисеров, ако не съдържа данни за престъпление, няма да го поискам”, каза още Цацаров.

Тази информация ще бъде проверена и ще бъдат изискани всички данни. До обяд ще има по пълна информация. Най-общо справката съдържа данни за финансови и данъчни престъпления.