Алиосман Имамов от ПГ на ДПС е новият зам.-председател на НС. Той бе избран в НС със 114 гласа "за", 103 "против" и 6 "въздържал се", предаде репортер на БГНЕС.

Председателят на ПГ на ДПС Лютви Местан предложи тази сутрин на извънредното заседание на парламента проект на решение за избиране на заместник-председател на 42 НС на мястото на освободения Христо Бисеров и това е Алиосман Имамов от същата ПГ.

Прокуратурата образува досъдебно производство за данъчни престъпления и пране на пари срещу вече бившия депутат от ДПС и зам.-председател на НС Христо Бисеров.

На 7 ноември Христо Бисеров бе освободен като народен представител. Депутатите гласуваха за оставката му със 138 гласа "за", 10 - "против" и 23 - "въздържали се".

Бисеров подаде оставка като зам.-председател на ДПС на 3 ноември. По негова молба почетният председател на ДПС Ахмед Доган и председателят на партията Лютви Местан приеха оставката му като заместник-председател и член на ЦС и на ЦОБ на партията. Мотивите са единствено лични и не са от политическо естество, уточниха тогава от ДПС.

57-годишният Бисеров бе депутат в периода 1991-2000 и от 2005-2009 година. Той бе главен секретар на СДС от 1994 до 2000 година и бе наричан "сивия кардинал" в СДС. През 2000 година призовава тогавашния премиер Иван Костов да подаде оставка. През 2005 година отново влиза в НС като представител на Движение за права и свободи.