Visa Европа и Orange обявиха стратегическото си партньорство с цел увеличаване популярността и насърчаване ежедневната употреба на безконтактни плащания с мобилен телефон във Франция.

Първата стъпка за целта е въвеждането на услугата Orange Cash. Като първи предплатен продукт от този род във Франция, Orange Cash позволява на абонатите на телеком оператора, които притежават смартфон, снабден с NFC технология, да извършват безконтактни мобилни плащания лесно и сигурно.

Orange Cash е решение, създадено и ръководено от компанията Wirecard Card Solutions – член на Visa Европа.

Партньорството ще позволи на френските потребители да заплащат за стоки и услуги посредством мобилните си телефони. Броят на безконтактните терминали във Франция е нарастнал с 50% в рамките на шестте месеца до септември 2013 г.

Абонатите на телеком оператора ще могат да свалят приложението Orange Cash, да заредят със средства своята Orange Cash сметка от дебитна, кредитна или предплатена карта и веднага да започнат да плащат безконтактно. За всички покупки над 20 евро следва да бъде въведен PIN за авторизация на трансакцията.

“Плащането със смартфон е нова функция, която ще пожъне успех поради практичното си приложение в ежедневието. С пускането на Orange Cash, ние се стремим да ускорим навлизането на мобилните разплащания в широк мащаб, и най-вече сред нашите потребители, посредством удобно решение с множество преимущества", заяви Тиери Миле, вицепрезидент – Мобилни разплащания и NFC в Orange.

"Партньорството с Visa Европа увеличава увереността на клиентите ни и гарантира приемането на Orange Cash в голям брой пунктове за продажба във Франция и чужбина,“ допълва Миле.

“Партньорството ни с Orange е значителна стъпка в посока масовото прилагане на мобилни разплащания. Това споразумение се основава, както на уникалната експертиза на Orange в NFC и Visa технологиите, така и на изграденото вече доверие в тези компании", смята Сандра Алзета, изпълнителен директор – мобилни разплащания във Visa Европа.

"Съвместното сътрудничество е в съответствие с нашата иновативна стратегия и ни позволява да предлагаме услуга, която прави ежедневието на потребителите по-удобно и лесно,“ допълва Алзета.

Услугата Orange Cash ще бъде налична за абонатите на Orange в Страсбург и Кан в началото на 2014 г., преди въвеждането й в цялата страна през второто тримесечие на годината. Очаква се стартирането на услугата да ускори възприемането на мобилните разплащания, допълвайки предлаганите от банките-партьори услуги.