Сезонът на автомобилните изложения няма как да започне без това в Лос Анджелис, което се проведе от 22 ноември до 1 декември.

Не трябва да е изненада, че на събитие в Лос Анджелис бяха показани доста щадящи околната среда автомобили, между които електрически коли и коли с горивна клетка.

На изложението също така бяха показани и много автомобили, предизвикващи въодушевление и напомнящи за приключение.

Карл Брауер, директор на компанията за оценка на автомобили и анализи Kelley Blue Book, е представил пред CNBC 10 най-вълнуващи автомобила на изложението, според него.

Ето ги и тях:

BMW 4-та Серия, модел 2014 г., кабриолет

Легендарното BMW 3-а Серия бе разделено на 3-а и 4-а Серия през тази година. Седановите и комби моделите вече попадат в 3-а серия, а купетата и кабриолетите в 4-а Серия.

Chevrolet Colorado модел 2015 г.

Купувачите на автомобили изглежда пренебрегват компактния пикап, което кара Брауер да опише този сегмент от автомобилната индустрия като "до голяма степен изоставен."

Chevrolet подновява ангажимента си към този несправедливо пренебрегван автомобил с изцяло новия и агресивен на вид модел Colorado.

Моделът ще разполага с над 300 конски сили и ще може да влачи тегло от над 3 тона.

Ford Edge концептуален модел

През последните седем години Ford Edge беше подложен само на минимални изменения и скромни обновявания.

Концептуалният модел, който бе показан на автомобилното изложение, представлява значими промени за тази надеждна марка, казва Брауер.

"Следващото поколение Edge изглежда като малка еволюция за SUV моделите със среден размер," според него.

Jaguar F-Type Coupe модел 2015 г.

Брауер смята Jaguar за една от най-интересните марки луксозни автомобили на пазара и вижда светло бъдеще за нея, ако може да се съди по дизайна и представянето на модела F-Type.

"Моделът F-Type кабриолет, който бе представен по-рано през годината, вероятно е най-завладяващият нов модел от Jaguar в последните четири десетилетия," казва той.

"Новото купе се възползва от тази инерция, като предлага изчистен дизайн и обещава дори още по-добро представяне на пътя."

2015 Kia K900

Когато стане дума за луксозни автомобили, Kia не е първото име, за което се сеща човек. Според Брауер обаче компанията се опитва да се намести в луксозния сегмент с модела от 2015 г. K900.

"K900 е луксозен седан, който ще се конкурира с най-добрите модели на Audi, BMW, Lexus и Mercedes-Benz, поне по удобоство за пътниците," смята Брауер. Той обаче предупреждава да не се прибързва с обявяването на корейската марка за луксозна.

"Налагането на Kia като производител на луксозни автомобили няма да стане веднага," казва Брауер. "K900 обаче предлага завладяваща смесица от стил, качествени материали по интериора и луксозни екстри, което я прави впечатляваща първа стъпка в тази посока."

Mercedes-Benz AMG Vision GT концептуален модел

Gran Turismo Concept напомня за дните, когато автомобилните изложения бяха място за показване на автомобили с дизайн, който сякаш е дошъл от бъдещето.

Дизайнът на тази кола е в резултат на сътрудничеството със създателите на видеоиграта Gran Turismo.

Ако обаче очаквате коцептуален модел, базиран на видеоигра, да започне да се продава скоро, не таете чак такива надежди, съветва Брауер.

"Концептуалните коли винаги са описвани като "упражнение по дизайн", което означава "Позабавлявахме се и си поиграхме", твърди Брауер. "Някои компоненти и технологии обаче могат да бъдат пренесени към колите в производство, дори и ако този модел не стигне до производствена фаза".

Mini Cooper модел 2014 г.

Това е един автомобил с наложил се на пазара външен вид, който е изправен пред дилема с минаването на годините. Как може да бъде обновен без да бъде жертван класическият дизайн, който го прави популярен?

Според Брауер Mini Cooper от 2014 г. държи линията между модернизацията и уважението към традицията.

Porsche 911 Turbo модел 2014 г.

Повечето автомобилни ентусиасти знаят, че Porsche 911 е мощен спортен автомобил, който никога не разочарова по отношение на високите скорости.

Със способността си да ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.1 секунди моделът 911 Turbo продължава тази традиция.

Porsche Macan модел 2015 г.

SUV моделът Cayenne е най-продаваната кола в историята на Porsche. Моделът от 2015 г. Macan показва, че компанията обръща внимание на финансовите си постъпления и се прицелва в сегмента на луксозните компактни SUV модели.

Subaru Impreza WRX модел 2015 г.

Според Брауер малцина фенове в автомобилния свят са по-отдадени от тези на Subaru. Моделът Impreza WRX обаче е проектиран не само за запалени фенове, а за всеки шофьор.