Близки роднини на смятания за „капо ди тути капи” на Коза ностра Матео Месина Денаро са били арестувани в петък в една от най-значимите антимафиотски операции в Сицилия от години, информира NBC.

Полицията, издирваща Матео Месина Денаро, който се смята, че е оглавил сицилианската Коза ностра, след като неговите предшественици бяха задържани в предходни години, е арестувала неговата сестра, племенник и двама братовчеди.

Общо 30 души са били арестувани в района на Трапани в западната част на Сицилия.

Петдесетгодишният Месина Денаро, който някога бе известен като "Босът плейбой" заради страстта му към бързите коли, жените и златните часовници, се укрива от властите от 1993 г.

Той ръководи престъпната организация от ареста през 2006 г. на Бернардо Провенцано, който пък преди това се бе укривал от властите в продължение на четири десетилетия.

Вижте още: Руската мафия е най-мощната престъпна мрежа в света

Според полицията 43-годишната сестра на Месина Денаро Патриция и другите арестувани роднини са поддържали контакт с боса и са му помагали да ръководи престъпната организация.

Арестуваните са обвинени в принадлежност към престъпна групировка и в рекет на строителни компании в Сицилия.

Полицията също така е конфискувала имоти за 5 млн. евро, които се смята, че са принадлежали на боса на мафията и негови роднини.