През 2004 г. в центъра на Торонто се намира малък обрасъл парцел, който Джули Дайк избира за мястото на своя дом. Тя и половинката й се сдобиват с него срещу 47 270 долара.

През 2011 г. на мястото вече се издига къща на пет етажа, с гараж, една спалня, 2 студиа и 3 бани. И всичко това на площ от 186 кв. м.

Тесният парцел предопределя вида на къщата, която се превръща в съвременна кула. Архитектът решава да изложи на показ стоманения скелет на конструкцията и прави тераси на всяко ниво.

В кухнята полираните подове, ореховите шкафове и мраморните плотове приятно контрастират. Всъщност плотовете, както и част от мраморът в една от баните, са от най-високата сграда в страната - First Canadian Place. Когато нейната облицовка е сменена, двойката избира няколко от плочите за дома си.

Основното пространство е с височината на три етажа, пълно със светлина, която нахлува от големите прозорци на всеки етаж и оберлихта на покрива.

Сигурно си мислите, че животът в пететажна къща без асансьор е изморителен. Всъщност, използваните пространства са концентрирани на три етажа.

Апартамент от едва 16 кв. м над покривите на Париж

Част от мебелите, с които младата двойка е обзавела дома си, са собственост на родителите на момчето. Така че в модерната къща се е настанила и приемствеността.

Двамата са избрали да живеят без щори на прозорците, което предоставя доста любопитна гледка на минувачите и съседите.