Стотици души излязоха на протест в София, предаде информира novini.bg. Гражданите носят плакати оставка и искат оттеглянето на правителството на Пламен Орешарски. Чуват се свирки и викове Оставка.

В района има засилено полицейско присъствие. Групата от Орлов мост блокира за малко движението и тръгна по бул. Цар Освободител, за където се присъедини към протеста пред сградата на Българската народна банка. В района на Ректората на Софийския университет св. Климент Охридски към шествието се присъединиха около 50-на души от "Ранобудните студенти".

Шествието в София потегли от Орлов мост, предвождано от жълт малък камион, от който звучи музика. Участниците се движат към Софийския университет. Движението по бул. "Цар Освободител" е спряно. Демонстрантите се отправиха към сградата на Министерския съвет.

В днешното шествие участват и българи, върнали от чужбина за празниците. Виждат се транспаранти с надписи: На колко езика да ви го кажем Оставка. Думата е написана английски, френски, немски и гръцки, се вижда на друг плакат. „Ранобуден Мюнхен с вас”, носят транспарант младежи, следващи в германския град.

Столичният булевард Цар Освободител е затворен в участъка от МС до Ректората.

Към 16 часа шествието се отправи към сградата на парламента на площад Народно събрание 4.

Протести има и Пловдив, Варна, Велико Търново и други градове на страната.