Държа ясно да кажа, докато аз съм министър на икономиката и енергетиката, Българският енергиен холдинг (БЕХ) няма да се закрива. Това каза на първата си пресконференция за годината министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, предаде „Фокус”

„Нещо повече – смятам да засиля ролята на холдинга в усилията за балансиране на системата на енергетиката. Благодарение на БЕХ се постигна успешна емисия. Инвеститори от Азия, Европа одобряват структурата на БЕХ”, посочи министърът.

По повод информация в медиите, че ще има отделно министерство на енергетиката Стойнев заяви: „Министерството на икономиката и енергетиката е едно мегаминистерство, но правителството няма никакво намерение да го разделя. Това не означава, че в бъдеще, ако няма необходимост…, това зависи от министър-председателя и от двете политически сили. Но с мен не са водени подобни разговори”.

„Националната електрическа компания (НЕК) е в тежко положение, но се стабилизира, започва ритмично да се разплаща. За седем месеца не може да стане чудо, но пътят, по който вървим, е в правилна посока”, отбеляза министърът.