Силвио Берлускони е спрял месечната издръжка в размер на 2500 евро месечно на моделите, които красяха партитата му, съобщи БГНЕС.

Решението му вероятно е продиктувено и от разследването срещу него за лъжесвидетелстване по делото за секс с непълнолетна проститутка.

"Той ни помагаше, на мен и на други момичета", казва 24-годишната Арис Еспиноза, една от моделите и танцьорки, наричани "Олгетини" - на името на миланската улица Виа Олгетина, където живеели в апартаменти, плащани от Берлускони.

Общо 14 млади жени живеят в апартаментите, разходите за които са били плащани от бившия премиер. Полицията е записала телефонни обаждания от моделите до политика и неговия счетоводител с молба за повече "цветя" и "гориво", както наричали парите.

Десет невероятни истории с политици

"Не разбирам как парите могат да бъдат съмнителни", казва Еспиноза и добавя, че след спирането на кранчето от Берлускони изпитва финансови затруднения.

Бившият министър-председател на Италия и щедър милиардер загуби значителна част от богатството си след развода с втората си съпруга Вероника Ларио, а бизнес империята му Медиасет не носи желаните доходи.

Като част от икономиите той ще се премести в по-евтин, но все пак луксозен апартамент в централната част на Рим. Футболният му клуб Милан също има финансови проблеми.

Приятелката му Франческа Паскале сподели преди време, че Берлускони е плащал по 80 евро за килограм зелен боб. Политикът получавал и ежедневни доставки на риба, която всъщност не обичал да яде.