Ако срещнете Трейси Брит Куул на някой бизнес форум ще си кажете, че това е една от много млади, напористи стажантки, които искат да се издигнат в бизнес средите, но имат дълъг път пред себе си.

Всъщност, 29-годишното момиче от Канзас е съвсем близо до това да стане един от най-влиятелните хора в бизнес средите в света.

Трейси Брит Куул е един от най-доверените съветници на милиардера Уорън Бъфет. Тя е един от най-младите директори, управляващи компания от списъка Fortune 500. Всъщност, тя управлява три от тях. Куул е сред възможните наследници на Бъфет начело на Berkshire Hathaway- компания, оценена на 300 млрд. долара, след оттеглянето му.

Трейси Брит Куул е родена в Манхатън, но не този в Ню Йорк, а в щата Канзас. Израснала е в семейната ферма, която по-късно управлява заедно с брат си. Казва, че е мразела всяка минута тежка работа във фермата и още от малка е имала амбиции, които не са имали нищо общо с фермерството.

В училище се откроявала и в гимназията класът гласувал за нея в анкета „Кой от класа има най-голям шанс да стане милиардер“.

Завършва Университета в Харвард, където е сред най-активните студенти, участващи в различни бизнес прояви и благотворителни инициативи.

Преминава стаж в Lehman Brothers Holdings, Bank of America Corp и 85 Broads.

Винаги се е възхищавала на Уорън Бъфет и изпраща писмо, в което моли да се даде възможност на женска бизнес организация към Харвард, на която тя е председател да разгледа главния офис на Berkshire Hathaway в Омаха, Небраска, за да видят дамите как функционира една голяма компания.

След като се дипломира пише отново на Бъфет, но този път, искайки работа. Оказва се, че Бъфет я помни и й предлага работа за лятото, като й възлага да прави анализ на Lehman Brothers, които току що са обявили фалит.

Виж още: Шест тайни на успелите жени

След тази възможност тя започва работа на пълен работен ден за Fidelity Investments като анализатор. Скоро Бъфет й предлага работа по сливането на Berkshire Hathaway и Leucadia National Corp. Нейната работа по време на сливането е блестяща и я прави един от фаворитите на Бъфет.

Скоро Куул пътува до всички дъщерни компании на BS. Реже разходи, размества персонал, включително висши служители. Тя става любимка на Бъфет, но не и на служителите.

През 2012 година Бъфет и поверява купуването на Oriental Trading. Самият той не е сигурен дали тази покупка е добра идея и поверява работата по сделката на Куул. Тя прави успешна сделка.

След това й поверява Larson-Juhl. Тя води бивш свой състудент и го прави мениджър на компанията. След свиване на разходи и реорганизация, компанията излиза на печалба. От тогава насам е менажирала и сделките с Benjamin Moore и Johns Manville. Не всяко нейно решение е било добро, но плюсовете в работата й са повече от минусите, а фактът, че прави всичко това още преди да е навършила 30 години е впечатляващ.

Става близък съветник на Бъфет, който я води до олтара на сватбата й (баща й вече не е сред живите). Често е канена на семейни партита в неговия дом.

В момента 29-годишната жена е една от най-вероятните наследници на Бъфет, когато той реши да се оттегли. Това означава да управлява компания за 300 млрд. долара, но Трейси Брит Куул не се страхува да поеме тази роля.