Емпуриабрава е необичаен град на брега на Хирона, Коста Брава в Испания. Той е едно от най-големите яхтени пристанище в света с повече от 40 км плавателни канали.

Марината разполага с 5000 места за акостиране на лодки и е дом на 7800 местни жители, чийто брой набъбва до 80 000 в разгара на летния сезон.

Често наричан испанската Венеция, градът първоначално е построен върху блато и е луксозна туристическа дестинация за богатите и привилегированите.

Вижте и: Топ 10 на пристанищата за яхти в света

По-голямата част на града се състои от частни домове, построени в класически средиземноморски стил. Емпуриабрава предлага активен нощен живот в барове, дискотеки и ресторанти, както и кетъринг за чужденци, нетърпеливи да се насладят на храната.

Много от туристите наемат платноходки или моторизирани лодки, за да се повозят из каналите. Други се забавляват по широката пясъчна ивица, която е окъпана в слънце почти 300 дни в годината.

Околностите на Емпуриабрава са рай за парашутистите. На север от града се намира най-големият и най-натоварен скайдайвинг център в Европа - Skydive Empuriabrava.