Най-богатият човек в Уелс ще спечели милиони от сделката, в която Facebook ще придобие приложението за чат WhatsApp.

Facebook и нейният основател Марк Закърбърг се съгласиха да платят невероятните 19 млрд. долара за WhatsApp, приложението, което заменя скъпите есемеси.

Това е сериозен удар за инвестиционната компания Sequoia Capital, ръководена от британския инвестиционен гуру Майкъл Мориц, който е най-богатият човек в Уелс.

Роденият в Кардиф Мориц е председател на Sequoia, която е инвестирала 8 млн. долара в WhatsApp през 2011 г., за да купи дял, който в момента се оценява на 3 млрд. долара.

От Sequoia обявиха, че сделката е 'невероятно постижение за съоснователите на WhatsApp Ян Коум и Браян Актън и за техния екип.

През последните три години за нас бе чест да работим с рамо до рамо с Ян и Браян като техен бизнес партньор и акционери.

'Хората, които не са толкова запознати с WhatsApp и невероятния й продукт, че се учудят как такава млада компания може да струва толкова много. Много от тези хора ще са в САЩ, защото няма друга такава компания развита на местно ниво, която е толкова обичана в чужбина и толкова недооценена вкъщи“, се казва още в съобщението на Sequoia.