Основателят на Microsoft Бил Гейтс признава, че заедно с Марк Закърбърг си приличат, най-малкото по това, че и двамата напускат Harvard и се впускат в бизнес начинанията на живота си.

В интервю за Rolling Stone, Гейтс обаче поставя под въпрос дали платените 19 млрд. долара от Facebook за WhatsApp са оправдани.

„Смятам, че Марк може да си позволи да каже, че ще плати 19 млрд. долара за компания без бизнес модел. Агресивността му е мъдра и това означава, че Марк иска Facebook да е следващият Facebook. Google също имаха интерес към компанията, Microsoft също би се радвал да я придобие, но не и за 19 млрд. долара", споделя Гейтс.

Това не е първи път, в който Бил Гейтс поставя под въпрос дело на колегата си и приятел Марк Закърбърг. Само преди месеци, след като основателят на социалната мрежа сподели плановете си да подпомогне прокарването на интернет достъп до милиарди хора Гейтс запита:

„Хмм, кое е по-важно – интернет или ваксината против малария? Ако мислиш, че е връзката към интернет - ок, но аз не смятам така.

Тук пък е мястото да напомним, че Закърбърг споделя през септември 2013 г., че Бил Гейтс е бил негов идол в детските му години.

Основателят на Facebook е и един от първите обявили, че ще се включи в инициативата на Гейтс, като дари половината от състоянието си.