Нещо, без което много хора не са в състояние да започнат деня си – кафето, едва ли изглежда като широко поле за експерименти. Сортовете са стандартни, начинът на приготвяне- също. Тога има ли нещо,което не знаем за марките кафе? Нека проверим:

Maple Bacon Coffee

Това е един от най-силните сортове в света и производителят му уверява, че кафето ще е още топло (пече се след поръчката), когато го натовари на кораба. Индонезийското кафе се изготвя по най-строг стандарт от най-добрите зърна арабика на о. Ява.

Star Wars Vader's Dark Side Roast Coffee

Брандът Star Wars произвежда горе-долу всичко, което може да ви хрумне. Включително и кафе. Той твърди, че макар да не е сертифицирано, неговото кафе се произвежда по специален стандарт и за него фермерите в Индонезия и Африка получават по-високи цени, отколкото е обичайно.

JavaPro Protein Coffee

Тази напитка съдържа 80 мг кофеин и 20 г протеини. Предназначена е за финес маниаци.

Marley Coffee

Компанията за кафе Marley Coffee принадлежи на Роан, синът на Боб Марли. Компанията, която добива кафе в Етиопия, Централна Америка и собствените си 52 акра плантации в Ямайка, твърди, че стимулира органичните, устойчиви и етични практики в добива на кафе.

Виж още: В кои държави пият най-много кафе?

Spicy Taco flavored coffee

Тази напитка има малко общо с обичайното кафе. Тя представлява адска смес от чили, пикантни подправки и кафе. Независимо от своята острота, напитката съдържа и значително количество кофеин.

Death Wish Coffee

Най-силното кафе на земята, този сорт съдържа приблизително два пъти повече кофеин от обичайното.

Jack Daniels Coffee

Това кафе не съдържа алкохол, но ще накара сърцето ви да забие по-силно. Направено е от 100% зърна арабика и към него прочутата марка е добавила името си.

Chipotle Flavored Ground Coffee

Още едно наистина горчиво кафе от Централна Америка. То съдържа голямо количество кофеин и не по-малко чили, така че наистина можете да започнете деня си с жега.

Wake The F**k Up

Таргетирано донякъде за хора с чувство за хумор, донякъде за вечно недоспали работохолици, производителят на това кафе уверява, че то е достатъчно силно да вдигне на крака и безнадеждно уморен човек.

Whiskey Barrel

Това кафе наистина има вкус на уиски. Две години експерименти със състава и вкуса позволили да се пресъздаде вкуса на десетгодишно усики.

Apple Pie

Dunkin Donuts прави много и различни вкусотии. Това кафе е специално предназначено като питие за ябълков пай с канела.

Кahlua

Стопроцентовата арабика и захарна тръстика превръщат напитката в кафеен ликьор със сладък и тръпчив вкус и аромат.

Chocolate Banana

Шоколад, банан и кафе са съчетани в тази напитка. Тя има сладък привкус на бабан и аромат на горещ шоколад.

Absinthe coffee

Копър, градински чай, женско биле, анасон, смесени със силна Arabica, е много екстремна комбинация. Да се обадите на Зелената фея е малко вероятно да успее, но да получите доза от весел екстаз е напълно възможно.

Вижте още: Ефектите на кофеина: 10 неща, които е добре да знаете