Когато Бела Уиймс била на 14 години тя поискала от родителите си кола за 16-ия рожден ден. Те й казали: „Не. Ако искаш нещо, трябва да работиш за него. Не може просто да ти се дава.“

Родителите й предложили да се заеме с нещо дребно, като да бъде бавачка почасово и да спестява.

Момичето решило, че най-добре е да има собствен бизнес. Решила да е нещо, свързано с бижута, и по-специално с медальоните с капаче. Тя имала идея да ги персонализира, за да ги направи по-интересни.

Родителите й казали, че ще удвоят парите, които тя спечели като бавачка, за да инвестира в свой бизнес.

И така, тя започва да прави медальони, които персонализира. Продава ги на свои приятелки и на партита.

През 2010 година отваря павилион в Чандлър, Аризона, който работи само по празниците. Тя прави медальоните след училище и в почивните дни. В началото идеята била да спести за кола, но скоро разбрала, че може да спечели много повече.

През 2011 година нейната компания Origami Owl имала приходи от 280 000 долара. Следващата година приходите скочили с 90%.

Днес за Бела работят 700 души. Тя има голям склад в Чандлър, Аризона. По-голямата част от стоката идва от Китай и се сглобява и персонализира в склада.

Освен тези 700 души, Origami Owl има още 60 000 дизайнери, свързани с нея на свободна практика, които правят медальони ги продават на специално организирани за целта партита.

Виж още: Как сърфист стана милиардер, благодарение на камерите GoPro?

Те започват като си поръчва комплект за работа от компанията. Един комплект струва между 150 и 400 долара. Всеки дизайнер получава ментор, с който работи в началото.

Origami Owl е семеен бизнес. Майката на Бела е съосновател на компанията. Нейният чичо е технологичен директор, а леля й отговаря за маркетинга.

Днес компанията се оценява на 250 млн. долара. Това е постигнато само за 3 години.

Следващата амбиция на Бела е за завърши колеж, за да може да разбира бизнеса още по-добре и да го развива.

В крайна сметка Бела успява да си купи сама кола за 16-ия рожден ден – бял джип.