Трима са убити, 13 - ранени, а 63-има - задържани, след като проруски активисти нападнаха поделение на украинската армия в град Мариупол. Голяма група въоръжени протестиращи са пристигнали в базата и поискали войските на Националната гвардия да подкрепят бунта им срещу прозападното правителство на страната, става ясно от съобщение на вътрешното министерство.

Министърът Арсен Аваков написа във Фейсбук, че в отговор на атака срещу поделението е проведена спецакция, която е заършила с жертви, предаде РИА Новости. По негова информация, жертви сред служителите на МВР няма.

В операцията участвали и спецчастите „Омега”, а в Мариупол били разположени хеликоптери.

Проруските сепаратисти завзеха редица сгради в най-малко 10 града в Източна Украйна.
Градската администрация на Мариупол е под контрола на сепаратистите, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Украинските военни са освободили снимачна група на Общоруската държавна радиотелевизионна компания начело със специалния кореспондент Евгений Решетньов, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на телевизия "Россия 24". Журналистите бяха задържани вчера в Харковска област, недалеч от град Изюм.

И.д. главен прокурор на Украйна Олех Махницки заяви, че бившият премиер Микола Азаров е обявен за издирване за злоупотреба с власт, предаде ИТАР-ТАСС, цитирайки изявление на Махницки за телевизионния канал "Интер".

Азаров напусна премиерския пост в края на януари, като аргументира решението си с това "да бъдат създадени допълнителни условия за постигане на политически компромис в името на мирно решаване на конфликта" в Украйна.

Постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин намекна, че преговорите за Украйна в Женева, предвидени за днес, може и да не се състоят, ако украинската власт употреби сила спрямо сепаратистите.