Милиардер, регионален губернатор в Украйна е обявил 10 000 долара награда за главата на всеки руски "саботьор" и обеща награда за украинските войници, които застрелят протестиращи в базата си, информира Reuters.

Сътрудници на банковия и енергиен магнат Игор Коломойски, който през миналия месец бе назначен от новото правителство в Киев да управлява промишления регион Днепропетровск, също така е предложил заплащане за оръжия предадени на местните власти и награда от 200 000 долара за всеки, който "освободи" окупирана обществена сграда.

Вижте още: Какво ще изгуби най-богатият украинец от ролята си на миротворец?

Борис Филатов, заместник губернатор на Коломойски, обяви във Facebook, че е било взето решение за изпращането send 500 000 гривни (около 45 000 долара) на Националната гвардия Донецк, която е "отблъснала атака".

Банката на Коломойски Privatbank, която е най-голямата в Украйна, обяви, че продава руското си подразделение, заради политически натиск политически натиск.

От миналата седмица около 10 обекта са били превзети, макар и нито един от тях да не е в Днепропетровск. Правителството на Киев обяви действия за изтласкването на активистите, някои от които твърдят, че искат обединение с Русия. Засега обаче няма окупации приключили с прилагането на сила.