Азиатските индекси се движеха между положителната и отрицателна територия преди решението на Фед относно паричната политика днес. Резервът се очаква да намали обема на стимулите за щатската икономика с 10 милиарда долара за четвърти пореден път.

Междувременно Японската централна банка се въздържа от разширяване на стимулите за икономиката, запазвайки ги на рекордно високо ниво.

Индексът MSCI Asia Pacific Index регистрира почти нулево изменение, след като по-рано през деня отбеляза ръст от 0.4%. Показателят се насочва към загуба от 0.4% за месеца. Очакванията за ескалиране на напрежението в Украйна допълнително съдействаха за спада на индекса.

„Не очакваме много от двете централни банки, след като нищо не се е променило съществено след последните срещи.“, коментира Кейт Пур, портфолио мениджър в AMP Capital Investors Ltd., цитиран от Bloomberg. “И докато печалбите са добри на този етап, азиатските инвеститори чакат по-нататъшни сигнали за възстановяване на Китай, преди да се върнат на пазара“, допълва още специалистът.

Утре ще бъдат изнесени данни за производствената активност в Китай, която се очаква да продължи да се възстановява през април.

Междувременно изнесени днес данни посочиха по-малък от очакванията ръст на индустриалното производство в Япония през март. Заводското производство в Южна Корей също се оказа под средните очаквания на пазара.

Тайванският претеглен индекс загуби 0.8% от стойността си, след като икономиката на страната е отбелязала ръст от 3.04% през първото тримесечие, което отговори на средните очаквания на анализаторите.

Хонконгският индекс се понижи с 1.2% след като вчера отбеляза най-голямото си повишение от три месеца насам.

Японският Topix добави 0.1% към стойността си, а новозеландският индекс се повиши с 1.1%.

Индексът MSCI Asia Pacific Index се търгува при съотношение цена-прогнозирана печалба от 12.6, в сравнение с 16 за широкия щатски индекс.