Societe Generale Експресбанк е №1 в България за 2014 г. по пазарен дял от валутни сделки с корпоративни клиенти и финансови институции според проведената тази година анкета FX Survey 2014 на Euromoney.

“Много се радваме на резултатите от класацията на Euromoney за 2014, защото отново заемаме първото място и в трите категории – при корпоративните и институционални клиенти, както и общо за България. Това нямаше да се случи, ако нашите клиенти не бяха гласували за нас. Благодарение на тяхната оценка заемаме първо място в тази престижна класация за трети път през последните четири години.

Радваме се, че отново сме посрещнали техните очаквания и нашите екипи ще продължат са работят координирано, за да бъдат клиентите ни още по-удовлетворени от съвместната ни работа”, сподели Катерина Максимова, началник отдел „Финансови пазари” в Societe Genrale Експресбанк.

Изследването на Euromoney е най-обширното в качествено и количествено отношение относно регионалните и глобални валутни пазари. Анкетата се провежда електронно в рамките на 6 седмици в периода януари – февруари всяка година
Банката бе удостоена с престижното отличие на Euromoney и през 2011 и 2012 г.

Първото място за валутни сделки с корпоративни клиенти допълва постигнатите успехи от Societe Generale Експресбанк през последните няколко години на финансовите пазари в България, като от 2010 до 2012 банката беше класирана от Министерство на Финансите като най-активната банка първичен дилър, закупила най-много държавни ценни книжа на първичния пазар.