Както вече неведнъж посочваме, борбата между водещите световни производители на смартфони се прехвърли към цената.

Ето и кои са най-добрите евтини смартфони с операционна систем Android към момента, според изданието cbronline.com:

Nokia X

Семейството от серията Х на финландското подразделение за смартфони, вече собственост на Microsoft, включва три модела - Nokia X, X+ и XL. Те бяха представени на мобилното изложение в Барселона през февруари.

Това са добре изглеждащи телефони с ярко цветни панели, включващи зелено, червено и жълто. Моделът Nokia X тежи едва 128 гр, като разполага с 1 GHz процесор Snapdragon S4, 4 GB вътрешна памет и 512MB оперативна памет.

Дисплеят му е с големина от 4 инча. Налице е слот за разширяване на вътрешната памет.

Цената му стартира от 179.99 лева.

Moto Е

Наследникът на изключително успешния Moto G бе представен съвсем скоро. Това е първият модел, произведен от компанията под родителското тяло на Lenovo.

Този модел се сочи като най-добрия евтин смартфон в момента. Разполага с 4.3-инчов дисплей, двуядрен процесор с честота от 1.2GHz на Qualcomm, 1 GB оперативна памет и 4 GB вътрешна памет, която може да се разширява до 32 GB.

Моделът има относително добра за класа си 5-мегапикселова камера и батерия, която ще може да издържа цял ден.

Все още не е наличен на родния пазар, но се предлага на международните за около 215 лева.

Moto G

Макар и малко по-скъп от своя последовател, този модел все още е изключително актуален сред евтините предложения.

Разполага с изключителен 4.5-инчов дисплей с разделителна способност от 1280x720 пиксела и 329 пиксела на инч. Има 1 GB оперативна памет.

Моделът стартира революцията в бюджетния клас през изминалата година

Цената му е 399.90 лева от водещия мобилен оператор у нас.

Samsung Galaxy Core Advance

Този модел ще бъде пуснат през юни, като ще се отличава с 4.7-инчов дисплей, двуядрен процесор със скорост 1.2 GHz и петмегапикселова камера.

Той ще има 8 GB вътрешна памет и ще тежи 124 гр. Ще разполага с относително мощна батерия

Цената, на която ще се предлага на международните пазари, е 360 лева.

ZTE Blade V

Този модел далеч не е най-новият и най-евтиният от посочените. Той все още обаче предлага едни добри характеристики при евтините смартфони.

Разполага с 4-инчов дисплей с разделителна способност от 800 х 480, 1 GB оперативна памет и 4 GB вътрешна памет, която може да се разширява. Има петмегапискелова камера.

Цената, на която се предлага на свободния пазар у нас, е 300 лева.

Бонуси от екипа на Profit.bg:

Alcatel OT Idol

Този модел вече е доста стар и чака своя заместник. Това обаче не му пречи да продължава да предоставя добри характеристики на изгодна цена.

Сред най-големите му достойнства са 4.7-инчовия му дисплей с разделителна способност 960 х 540 пиксела и 8-мегапикселовата му камера със светкавица. Разполага с двуядрен процесор с честота от 1 GHz и 1 GB оперативна памет.

Цената на модела е 399.99 лева от водещия мобилен оператор у нас

OnePlus One

Това се очертава като новия най-добър бюджетен Android смартфон на тази година в класа до 500 лева.

Той ще разполага с 2.5 гигахерцов процесор Snapdragon 801, както и 5.5-инчов HD-дисплей. Оперативната му памет ще бъде 3 GB, а камерата ще е 13-мегапикселова. Моделът ще разполага със стерео слушалки, проектирани от JBL.

Дебелината на телефона е едва 8.9 милиметра. Първоначално смартфонът ще се предлага в САЩ, Канада, Великобритания, Хонконг, Тайван и няколко европейски страни.

На международните пазари цената му ще е около 420 лева.