Разходите на данъкоплатците за реновирането на апартамента Кеймбридж в двореца Кенсингтън, където живеят принцовете Уилям и Джордж, както и херцогиня Кейт, набъбнаха до 4 млн. паунда.

Сумата е похарчена за нова кухня, няколко бани и детска стая за принц Джордж. И въпреки че кралската двойка е платила за мебелите, пердетата и килимите, останалата част от сумата за ремонта идва от държавния бюджет.

Вижте още: Това е фризьорът на херцогиня Кейт - най-скъпият в кралството

Според вътрешен източник проектът е на такава голяма стойност заради окаяното състояние на апартамента преди ремонта. От двореца пък отбелязват, че парите за ремонта са изпарчени разумно.

Със стрелка е отбелязано къде се намира апартаментът на херцозите

Сградата последно е обновена през 1963 г. и било е необходимо "значително количество работа", за да се направи отново обитаема.

Това е Cupola room - част от King's State apartments в двореца

Значителни разходи са отишли за отстраняване на азбест, инсталиране на нов покрив, цялостно обновяване на електрозахранването и водопровода, както и вътрешни строителни работи, за да може дворецът да функционира като място за живеене.

Фасадата на двореца по време на строителните работи

Кралската двойка се премести да живее в двореца едва миналата есен, след повече от година строителни работи. В момента те обитават Апартамент А. В него има 20 стаи, като две от тях са за принц Джордж.

Невероятните градини на двореца, които са национално богатство

Не само този кралски имот има нужда от ремонт. Миналата година парче от зидарията на Бъкингамския дворец за малко не удари принцеса. Служителите в него пък редовно са принудени да поставят кофи под течащия покрив.