Покривите на високите сгради са идеално място за басейни или ВИП ресторанти.

Вижте най-красивите ресторанти на покриви, които имат чудесна гледка, добра кухня и невероятна атмосфера:

Ресторант 360 е на върха на сградата CN Tower в Торонто. От прозореца ще виждате гледка от височина 351 метра. Понякога усещането е като да си над облаците!

Sirocco се намира на покрива на 63-етажната Вangkok State Tower. Това е ресторантът на хотел Lebua hotel. Сервира средиземноморска кухня, на фина на джаз музика.

Ресторант Georges се намира на покрива на Centre Pompidou. Вечер има Ди Джей парти, а гледката към светлините на Париж е невероятна.

Juvia сервира френска, японска и перуанска храна с гледка към Маями. Има подвижен покрив, който може да се слага при лошо време.

На 38-ия, последен етаж на Mandarin Oriental Tokyo се намира Sushi Sora. Тук се сервира суши, като капацитетът е 8 клиенти.

100-етажната Kingkey 100 е осмата най-висока сграда в света. На последните 28 етажа се намира хотел St.Regis. Ресторант Елба се намира на 99-ия етаж и сервира италианска храна.

Ресторант Ku Dé Ta е част от комплекса Marina Bay Sands в Сингапур. Сервира азиатска храна.

Atayeb се намира на покрива на хотел Yas Viceroy в Абу Даби. Има гледка към пистата за Формула 1 и е много популярен по време на състезателния сезон. Сервира средиземноморска и арабска кухня.

Една от най-красивите гледки към Рим е от Ristorante Aroma, който се намира в Hotel Palazzo Manfredi. През зимата той е обвит в стъкла, но през лятото е напълно открит.

Le Grill се намира на върха на Hotel de Paris в Монако. Сервира класическа средиземноморска храна и има много добре подбран винен лист.

Виж още: Най-красивите интериори на ресторанти

Има подвижен покрив за зимата.

China Grill се намира на 66-ия последен етаж на Park Hyatt Beijing hote.

Asiate се намира на 35-ия етаж на Mandarin Oriental в Ню Йорк.

Това не е последният етаж, но все пак има гледка към Сентрал Парк от височина, от която не сте свикнали да го гледате.

Le Jules Verne е един от най-красивите ресторанти в Париж. Намира се на височина 122 метра, на самата Айфелова кула.

Намира се на 14-ия етаж на Sheraton и гледа към Ниагарския водопад. Това е един от най-известните ресторанти в Канада.

В Лондон има много шикозни ресторанти. Без съмнение един от тях е Galvin, който се намира на 28-ия етаж на Hilton. Сервира френска храна. Гледката се простира от Хайд Парк до катедралата Сейнт Пол.

360 Bar and Dining се намира в Sydney Tower. Не само, че е на високо, ами и се върти!

Още един ресторант в Банкок – Vertigo. Намира се на покрива на хотел Banyan Tree Bangkok.

Le Loft се намира на последния етаж на Sofitel Stephansdom Hotel във Виена. Предлага френска и австрийска кухня, както и чудесна гледка към Виена.