Някои хора предпочитат да посещават ресторанти, които са на една крачка от дома им, а други са по-авантюристично настроени.

Има заведения, които акцентират точно над това, че да се стигне до тях е приключения – дали щя трябва да се прекосяват реки или да се прави няколкочасов планински преход – със сигурно пътуването до тези места не е лесно.

Вижте 6 от заведенията в света, до които е най-трудно да се стигне:

Nordasti Hagi на островите Фарое

Самите острови са доста трудни за достигане. Намират се между Исландия и Норвегия, като са доста изолирани.

До този ресторант няма път, може да се стигне само пеша или с джип за труден терен.

След 45 минути път с джипа се стига до пасаж, по който със сигурност вече може да продължение само пеша. Ходенето ще отнеме 20 минути и ще видите ферма, която представлява самият ресторант. Казват, че пътят си струва.

The Furneaux Lodge, Нова Зеландия

Това е хижа с два ресторанта, които са доста изолирани. До тях се стига само с лодка. В повечето случаи изолираността е недостатък, но тук са го превърнали в чар.

Christians Café, остров Питкеърн

Тоза е най-слабо населеният остров в света.

До бреговете му се стига само с лодка, като и това може да се окаже доста трудно, предвид скалистия терен на плажа.

За да достигнете до този остров, трябва да летите до Таити, след това до Мангарева и след това да вземете корабче за оставащите 480 км.

На острова живеят 50 души. От време на време тук спират пасажерски кораби, но като цяло островът е доста самотен.

Ithaa, Малдивите

Това е първият подводен ресторант в света.

Намира се на 4.5 метра под водата, таванът е стъклен, така че клиентите могат да се наслаждават на океана, докато вечерят. Ще видят тропически риби и дори акули.

Тук има място само за 14 души. Ресторантът е луксозен, а цените високи.

The Rock, Занзибар

Този ресторант е сравнително нов – отвори врати през 2010 година. Най-близкият град до него е на 15 минути път с кола. Това не е много, но стигането до самия ресторант не е лесно заради прилива. Когато случите на отлив, може да отидете до ресторанта пеш, но ако е прилив, ще трябва да ползвате и лодка.

Чайната на връх Хуашан, Китай

До тази чайна се стига след преход, който е представлява съвсем реална заплаха за живота ви. Преминава се по скали, а туристите разчитат на това да се държат за въжета и съмнителни дървени парапети. Някои наричат пътеката до връх Хуашан „най-опасната планинска пътека в света“.

Вижте снимки от този преход тук