Южнокорейският производител на смартфони LG представи по-евтина версия на модела си от най-висок клас G3. Той ще носи името G3 Beat и е предназначен за потребителите от развиващите се пазари, които разполагат с по-ограничени бюджети.

Новият модел ще е с 5-инчов дисплей, за разлика от 5.5-инчовия дисплей на G3. Той ще разполага с операционна система Android KitKat, както и четириядрен процесор Snapdragon с честота 1.2GHz.

Виж още: Всичко което трябва да знаете за новия iPhone 6

Компромис за по-ниска цена е направил производителят и с камерите на смартфона. Новият модел ще има 8-мегапикселова задна камера, както и 1.3 мегапикселова предна камера. За сравнение G3 разполага с 13.1-мегапикселова задна и 2.1-мегапикселова предна камера.

Орязана ще е и оперативната памет до 1 GB, или наполовина на тази на модела от най-висок клас на компанията. Вътрешната памет е едва 8GB, отново наполовина на оригиналния модел.

Евтиният смартфон ще разполага с някои от ключовите черти на оригинала, включващи лазерен автофокус, моментни снимки, снимки с жестове, както и клавиатурата QuickMemo+.

Моделът ще се предлага в три цвята – черен металик, слонова кост и златист. Той ще започне да се продава в Южна Корея от утре, като плановете са да започне да се предлага на пазарите в Русия и Европа до няколко седмици.

От компанията не съобщават най-важното – каква ще е цената на новия смартфон.