Истинска революция в бюджетния клас направи моделът Motorola Moto G при своя дебют. Той преобърна представите за това как смартфон с много добри хардуерни характеристики може да се продава на нормална цена.

Сега от компанията, която вече е собственост на Lenovo, планират да пуснат обновена версия и достоен наследник, който отново да се бори за приза най-добър бюджетен смартфон, макар и вече в много по-конкурентна среда.

Виж още: Най-добрите бюджетни смартфони

Според изтекли в интернет данни, моделът най-вероятно ще бъде представен през ноември, за да може да е на пазара за Коледа. Това изглежда доста логично, предвид факта, че първата му версия бе представена през ноември миналата година.

Много е вероятно той да бъде показан за първи път по време на изложението за потребителска електроника IFA 2014, провеждащо се в Берлин през септември.

Ако бъде запазена цената при дебюта на първата версия, то може да се очаква тя да е в диапазона около 335 лева.

Очакванията са Moto G2 да разполага с дисплей с резолюция от 720 х 1280 пиксела и 320 точки на инч, което би било малко под тази на миналогодишния дисплей от 326 точки. Екранът е много вероятно да е 4.6-инчов спрямо 4.5-инчовия на първата версия.

Най-вероятно моделът ще е с четириядрен процесор ARM V7, както и ще поддържа две карти.

Въпреки че операционната система още не е ясна, очакванията са, че тя ще е с възможност за ъпгрейд към новата Android L.

Подобрена се очаква да бъде и камерата на смартфона от 5Mp на 8Mp.

Няма информация относно това какви ще са оперативната памет, капацитетът на батерията и вътрешната памет.