Продължаваме с практиката на всеки четири месеца да преглеждаме кои са най-добрите оферти за смартфони в различните ценови сегменти, като този път ще се спрем на бюджетните модели, които стават все по-популярни на световните пазари.

Добрата новина за потребителите е, че спадът в цените на смартфоните, тенденция валидна в световен мащаб, прави така, че да купуваме по-добри смартфони в различните ценови класове в сравнение с преди четири месеца.

Ето как изглеждат подбраните от нас предложения:

До 200 лева - Alcatel OT-5036X Pop C5

Цена – 189 лева

В класа под 200 лева вече може да се намери модел с двуядрен процесор с честота 1.3 GHz и относително голям дисплей от 4.5 инча и прилична разделителна способност 480х854 пиксела. Моделът разполага с 5-мегапикселова камера.

Може би най-големият му недостатък е относително малката му оперативна памет от 512 MB, но това е типично за смартфоните в най-ниския ценови клас.

Моделът разполага с относително малко вътрешна памет – 4 GB, но тя може да се разширява с карта до 32 GB.

Между 200 и 300 лева - HTC Desire 310

Цена – 299.99 лева

Сериозно понижение се наблюдава в цената на този модел, който в началото на май се предлагаше при цени от около 350 лева.

За пръв път имаме предложение в този ценови сегмент на устройство с четириядрен процесор с честота от 1.3 GHz от водещ производител на смартфони.

Моделът разполага с 1 GB оперативна памет и относително малка вътрешна памет от 4 GB, която обаче може да се разширява с карта до 32 GB.

Той е нов от тази година, като дисплеят му е 4.5-инчов с разделителна способност от 480х854 пиксела. Също е с 5-мегапикселова камера.

Между 300 и 400 лева - Motorola Moto G

Цена – 399.90 лева

Това е моделът, който доведе до революция в бюджетния сегмент. Потребителите могат да са щастливи да видят цена, която удовлетворява вече изискванията за бюджетен смартфон и у нас.

Разполага с изключителен дисплей за този ценови клас от 4.5 инча и разделителна способност 1 280х720 пиксела. Има четириядрен процесор и 5-мегапикселова камера, както и изключително издръжлива батерия.

Определено може да се каже, че това е един от най-конкурентните сегменти, където всеки потребител може да открие удачен за себе си вариант.

Между 400 и 500 лева - Sony Xperia ZR

Цена - 500 лева

Отново попадаме в един изключително конкурентен сегмент. Спираме се на този модел, защото той предлага – четириядрен процесор с честота 1.5 Ghz, голям екран от 4.6 инча с разделителна способност 720х1280 пиксела и камера от 13.1-мегапиксела, традиционна за по-високите ценови сегменти.

Моделът разполага с мощна батерия и 2 GB оперативна памет, които са други негови преимущества.

Определено, обаче, изборът в този ценови сегмент също не е лесен.