Южнокорейският производител на смартфони LG представи най-новия си модел от най-висок клас - G3, на специална конференция в Лондон.

Новият заместник на модела G2 ще се отличава с 5.5-инчов дисплей с резолюция 2 560 х 1 440 пиксела, което е най-високият подобен параметър при моделите от най-висок клас до момента.

За сравнение ключовите модели на Samsung и Sony - Galaxy S5 и Xperia Z2, са с резолюция 1 920 х 1 080 пиксела.

Моделът е захранван от процесор Qualcomm Snapdragon 801 с честота 2.5 GHz, като разполага с 13-мегапикселова камера с оптично стабилизиране и лазерен автофокус. Задната камера на смартфона е 2.1-мегапикселова.

Въпреки че тялото му е пластмасово, на фона на спекулациите за метално, то изглежда като алуминиево и е резистентно на надрасквания.

Друго сериозно достижение при смартфона е мощната батерия от 3000 mAh.

Устройството има възможност за безжично зареждане, като може да се използва като дистанционно за телевизори от марката на компанията.

Смартфонът ще е наличен в две версии. Едната ще е с вътрешна памет от 16 GB, като ще може да се разширява с карта до 128 GB и 2 GB оперативна памет. Другата версия ще е с 32 GB вътрешна памет и 3 GB оперативна памет.

Устройството тежи 149 грама и е с дебелина от 8.9 мм. Моделът ще започне да се продава първо в Южна Корея от 28 май.

След това ще бъде представен на пазарите в 170 страни по света, като в САЩ и Европа най-вероятно ще се появи през юни. Засега от компанията не уточняват цената му.