Броят на предлаганите от частните съдия-изпълнители имоти с неизплащани ипотеки намалява през последния месец. Този род имоти се понижават до малко над 4 200, спрямо 5 000 преди месец.

Сериозно понижение регистрира броят на предлаганите подобни имоти в София, които са при ниво от 515 към момента, спрямо 590 преди месец.

Виж още: Най-интересните имоти с неизплащани ипотеки

След неуспешна продажба на търг през март, урегулираният парцел „За гробищен парк“ в кв. Орландовци отново е на тезгяха. Той е с намалена първоначална цена от 22.53 милиона лева и е най-скъпо предлаганият от частен съдия-изпълнител имот към момента.

Въз основа на площта на парцела от 87 810 кв. м., цената за кв. м. възлиза на 256 лева за кв. м.

Хотелите продължават да са широко застъпени при най-скъпо предлаганите имоти с неизплащани ипотеки, като три хотела откриваме в топ-десет на най-скъпо предлаганите имоти.

Хотел с разгърната площ от 4 262 кв. м. в с. Топола е третият най-скъпо предлаган имот с начална тръжна цена от 8.59 милиона лева. Цената за кв. м. възлиза на 2 016 лева.

Явно локацията не е всичко, като купувачите имат сериозни изисквания и към това, което получават за парите си. Това се доказва от фактът, че едностайният апартамент на бул. Патриарх Евтимии отново се предлага за продажба, като началната му тръжна цена е намалена с 20% до 80 000 лева.

Цената му вече е при ниво от 2 580 лева за кв. м.

От снимките си личи, че който купи този апартамент, ще трябва да вложи още доста за привеждането му в нормален за живеене вид.

Горе-долу подобна е ситуацията и при най-скъпо предлагания за кв. м. двустаен имот в София. Въпреки централното му положение– на пл. Славейков, жилището от 71 кв. м., за което наддаването ще започне от 192 хил. лева, изглежда в доста окаяно положение.

Въз основа на цената му за кв. м. се иска сумата от 2 700 лева.

От много време не може да бъде продаден и най-скъпо предлаганият в момента тристаен апартамент. Жилището от 87 кв. м. разположено на първия етаж на улица Сан Стефано е с намалена за пореден път цена, която стартира от 288 000 лева.

Дори и след понижението й обаче, тя остава при ниво от 3 300 лева за кв. м.

А ето как изглежда и най-скъпо предлаганият гараж, за който наддаването ще започне от 22 740 лева. Той се намира на ул. Родопски Избор и е с площ от 33 кв. м. Въз основа на цената кв. м. излиза по 689 лева.