Това е подробната биография на една от най-известните тенисистки в света – Мария Шарапова, и половинка на любимеца ни Григор Димитров. Тя определено има с какво да се похвали!

„Ако не беше Чернобил, нищо от това нямаше да се случи. Най-вероятно нямаше да играя и тенис. Но трябва да благодаря на родителите си – те не се страхуваха да използват шансовете, които им даваше съдбата. Винаги са били много смели хора и аз подсъзнателно се учих от примера им“.

Родители като на Шарапова наистина трудно се срещат. Тенисистката не би имала никакъв шанс, дори и при целия си талант, да стане това, което е в момента, ако майка й и баща й не бяха правили ежедневно жертви за нея.

Вижте още: Прекрасният живот на Григор Димитров

Юрий и Елена Шарапови се оженили в Гомел, недалеч от Чернобил, който се прославил печално из цял свят година преди раждането на Мария. Когато през 1986 г. родителите на тенисистката разбрали, че скоро ще имат дете, незабавно решили да действат.

Юрий отвел семейството си възможно най-далече, в сибирския град Няган. Точно там на 19 април 1987 г. се родила Мария. Две години по-късно цялото семейство се преместило в Сочи.

Вижте останалото тук

Прочети повече на: http://woman.hotnews.bg/n/istoriya-na-uspeha-na-mariya-sharapova.34880.html