IKEA България намалява цените на над 500 артикула от асортимента си. Намалението обхваща цялата продуктова гама, поставяйки акцент върху артикулите за баня и спалня, които са във фокуса на новия каталог на IKEA за 2015 г.

Това съобщиха от екипа на IKEA България на среща с медиите на 28 август в София, на която бе представен и новият каталог на марката.

Новият каталог включва над 2000 продукта за дома, чиито цени могат само да намаляват в рамките на каталожната година. (от септември 2014 г. до август 2015 г.).

IKEA България запазва двуцифрен темп на растеж

IKEA България отчита двуцифрен темп на нарастване на основните бизнес показатели спрямо първата година на търговска дейност. В края на третата година от стъпването си на българския пазар, компанията отчита 18% ръст на посетителите, 22% - на клиентите и 24% - на продажбите. През изминалата каталожна година магазинът на IKEA в София е посетен от общо 1.7 млн. души. Броят на клиентите е 655 000, като те са реализирали покупки в размер на 71.8 млн. лв.

„По отношение на перспективите за развитие на IKEA България, те са свързани с предстоящото откриване на Sofia Ring Mall до магазина на IKEA, както и с реализирането на нови канали за продажби, каквито са центровете за поръчка и доставка и онлайн търговията.”, заяви Тео Муратидис, управител на IKEA България.

Във фокус: спалнята и банята

Тази година IKEA посвещава каталога си на местата у дома, където посрещаме и изпращаме всеки ден – спалнята и банята.

Другите ключови акценти в каталога на IKEA за 2015 г. са обзавеждането на дома според собствените нужди, находчивите идеи за малки пространстваи новото значение на дома за модерния човек. Те са мотивирани от тенденцията на глобално равнище все повече и повече хора да се местят в градовете, което често ги принуждава да живеят в споделени или маломерни жилища.

Новият каталог на IKEA ще бъде отпечатан в рекордните 217 млн. копия и ще бъде преведен на 32 езика на глобално равнище. У нас IKEA България ще разпространи общо над 450 000 копия.

Както и през цялата 2014 г., допълнително съдържание ще бъде достъпно на онлайн версията на каталога.