Ако мислите, че наемът ви е висок, помислете за бедните милиардери, които наемат жилища в Найтсбридж, Лондон.

Според Cameron Pearson, агенция за луксозни имоти в Лондон, пентхаус апартамент в Найтсбридж в момента се отдава краткосрочно под наем за 60 000 паунда, или близо 99 000 долара на седмица.

Това прави малко под 400 000 долара на месец. Собствениците обаче предлагат и отстъпка, като месечният наем може да падне на 41 000 долара, ако апартаментът бъде нает за повече от шест месеца, пише CNBC.

За сравнение, цените на най-скъпите имоти под наем в Ню Йорк са наполовина. Според Джонатан Милър от Miller Samuel Inc в Ню Йорк има поне един апартамент в Waldorf Towers, чийто месечен наем е 200 000 долара. Това обаче е един от най-високите наеми в града.

Какво включва цената от 14 000 долара на ден или 590 долара на час в Найтсбридж?

Според Cameron Pearson пентхаус апартаментът, който предлага гледка към Хайд Парк, е с площ около 800 кв. м с шест спални и седем бани. Собствениците на жилищата в сградата могат да ползват паркинг, а сградата има портиер.

Според говорител на Cameron Pearson интересът към жилището е голям, като идва основно от богати чуждестранни бизнесмени, които отсядат в Лондон.

"Това е единственият подобен пентхаус апартамент, който се отдава под наем," казва той.

Трапезарията побира най-малко 14 души. Когато гостите не се наслаждават на гледката към Найтсбридж и Хайд парк, те могат да се порадват на множеството орнаменти с кристали Swarovski.

Апартаментът разполага с пет стаи за прием и забавления. В тази конкретно има пиано.

Основната спалня е изцяло в бяло. Мокетът е от коприна, а таблата над спалнята е с орнаменти с кристали Swarovski.

В нея има отделни бани за „него“ и за „нея“.

Снимки: Wellington Court Property