Леко понижение през последния месец регистрира броят на обявените за продажба от частни съдия изпълнители имоти. Те намаляват до 4 800 спрямо 5 000 преди месец. Все още нивото им остава над това от 4 000 в началото на юни.

Почти без промяна се запазва броят на предлаганите имоти с неизплащани ипотеки в столицата – 594 спрямо 590 преди месец.

Цели търговски имоти и парцели отново са в началото на списъка на най-скъпо предлаганите имоти от частните съдебни изпълнители към днешна дата.

Административна и складова група, разположена на булевард Ломско шосе, е най-скъпо предлаганият имот в момента. За площта й от 11 538 кв. м наддаването ще започне от 8.1 милиона лева.

Това не е първият път, в който сградата се предлага, цената й е намалена отново с 20% след последния неуспешен опит за продажбата й.

Търговски имот на булевард България (магазин SPRIDER) е вторият най-скъпо предлаган имот, чиято начална цена ще стартира от 5.22 милиона лева. Магазинът е с площ от 2 897 кв. м, или цената за кв. м е 1 800 лева.

Общо пет парцела откриваме в топ 10 на най-скъпо предлаганите имоти от частните съдия изпълнители, като най-скъпият сред тях е и с най-малка площ. Става въпрос за парцел от 2 680 кв. м в Дианабад, за който се търсят 4.13 милиона лева, или 1540 лева за кв. м.

Апартамент на тавански етаж с площ от 70 кв. м на булевард Граф Игнатиев (в окаяно състояние) е най-скъпо предлаганият едностаен апартамент. За него наддаването ще започне от 112 500 лева.

Въз основа на площта му, квадратният метър струва 1 607 лева - на пръв поглед една не особено висока цена за апартамент с централно положение.

Купувачът обаче ще трябва да подготви значителна сума за ремонт на жилището.

Апартаментите в тази позната ни сграда на булевард Дондуков отново са на пазара. В нея откриваме най-скъпо предлагания двустаен апартамент, дори и след като началната тръжна цена за пореден път е намалена с 20%.

Двустаен с площ от 106 кв. м е с начална тръжна цена от 247 536 лева, или 2 335 лева за кв. м.

Апартаментът е с изключително голяма тераса.

Сградата заема лидерската позиция и при най-скъпо предлаганите тристайни жилища.

Най-скъпо предлаганата къща в момента също се предлага за пореден път. Намалената й с 20% първоначална цена вече я е отвела при ниво от 900 000 лева.

Въз основа на площта на еднофамилната къща в Банкя от 534 кв. м, това прави цена за кв. м от 1 685 лева.

За сравнение, при последния търг тя бе предложена срещу сумата от 1.13 милиона лева, която явно се е видяла твърде висока на потенциалните купувачи.

Къщата разполага с двоен гараж, фитнес със сауна, басейн и закрита зимна градина.