Този петък врати ще отвори най-новият търговски център в София - Mega Mall. Търговският център е разположен в жилищен комплекс Люлин, в западната част на София.

Над 100 магазина, ресторанти и кафетерии с разгърната търговска площ от 24 000 кв. м ще посрещат посетителите с богат микс от международни и български търговски марки като Reserved, Cropp, House и Mohito, Sport Vision, Techmart, Hippoland.

За първи път в търговски център в България ще бъдат включени концепциите на хипермаркет Billa и специализираният магазин за електроника Techmart.

За децата в търговския център е предвидена както площадка за игри на открито, така и специален кът за забавления от Capella Play.

Паркингът е с над 500 паркоместа. Търговският център разполага с топла връзка с метростанция Западен парк, с директен вход от ниво -1 от общо четири търговски нива.

Инвеститор и предприемач на проекта е австрийската фирмена група Real4You.

С реализацията на Sofia Ring Mall, Mega Mall и Plaza West в София предлагането на търговски площи в молове в страната ще се увеличи с нови 16% на база стойностите от първото полугодие на 2014 г.

В резултат, индикаторът търговски площи на 1 000 души население общо за страната се увеличaва от 98 на 101 кв. м.

Най-високо е нивото в Бургас (477 кв. м на 1000 души). Следват Стара Загора и Русе с по 380 и 365 кв. м и София с 268 кв. м на 1000 души.