В Южна Флорида в САЩ, на ръба на Евърглейдс, се намира село, наречено Miracle (чудо).

В малки кокетни бунгала с миниатюрни тревни площи отпред живеят около 200 души. Почти половината от тях са осъдени за сексуални престъпления, като са смятани за ненасилствени извършители.

Много от жителите на селото наскоро са освободени от затвора и все още са на пробация. Те са обвинени в злоупотреба с непълнолетни, порнография или други свързани със сексуалното насилие престъпления.

Според местните закони във Флорида, на такива лица е забранено да живеят в близост до училище, парк или дори автобусна спирка. Дори ако нарушителите намерят жилища, които отговарят на всички изисквания за пребиваване, наемодателите често отказват да им ги отдадат.

Вижте още: Държавите с най-много екзекуции

Обвинението в сексуални престъпления пък ги прави безработни завинаги. В резултат на това стотици сексуални насилници във Флорида се смятат за бездомни, живеещи под мостове или в пустинята.

Село Miracle е създадено, за да позволи на тези престъпници да живеят нормално, колкото е възможно, без да нарушават строгите закони. Първоначално построено през 1960 г. за работниците от захарните плантации, то се превръща през 2009 г. в убежище за ненасилствени извършители на сексуални престъпления.

Днес селото е самоподдържаща се общност. Обитателите му посещават църква, ходят на психологически програми за лечение. Някои от тях дори работят в близките градове.

Въпреки че Miracle е възхвалявано от мнозина, то е и обект на критика, особено от страна на местните жители, много от които са притеснени от наличието на престъпници в близост до жилищата им.

В селото обаче не е извършено нито едно сексуално престъпление, откакто то е създадено.