Повратен момент в живота на всеки е моментът, в който вземаш решение да заживееш заедно с гаджето.

Няма как да знаете дали наистина сте готови, докато не го направите.

За съжаление, често се оказва, че това решение е било взето прибързано.

Не можем да гарантираме 100% успеваемост, но все пак, вижте няколко неща, които трябва да направите преди да заживеете заедно:

Можете ли да кажете една сериозна причина за да се преместите заедно, освен това, че ще ви е по-евтино и по-лесно? Това, че ще спестите пари, или това, че ви е писнало да се прибирате с такси от нейния квартал вечер не е достатъчна причина, за да заживеете с някого в общ дом.

Трябва да съберете пари за три пълни наема напред (в случай, че се разделите).

Да се разберете предварително за това как точно ще делите наема, ипотеката и сметките.

Разберете са това кой какви задължения ще има в домакинство.

Почистете шкафовете си в сегашния дом и изхвърлете всичко ненужно.

Отпразнувайте поне една година от вашата връзка.

Отидете поне на една по-дълга ваканция заедно. Така ще видите вашият любим/а в светлина, в която не сте го/я виждали. Ще разберете дали чисти, какви са хигиенните му навици и изобщо неща, които няма как да знаете, ако не сте живели заедно.

Опознайте се с неговите/нейните домашни любимци. Може много да обичате някого, но можете ли да живеете с двете му немски овчарки?

Решете чии мебели ще задържите и от чии няма да имате нужда. Ще има неща, които ще се повтарят. И вие, и другият имате гардероби, спални, маси, но в новото жилище може да няма място за всичко. Решете предварително кое ще задържите и кое не.

Имайте изходен план. И все пак, колкото и да се обичате, може да се разделите. Нека от сега да е ясно как ще стане това. Кой ще остане в общото жилище? Какво ще стане с депозита за жилището и т.н.